latinica  ћирилица
10/12/2023 |  17:26 | Аутор: РТРС

Делегација бањалуког Универзитета у посјети Иновационом центру у Шангају

Делегација Универзитета у Бањалуци предвођена ректором Радославом Гајанином, која борави у радној посјети Кини, посјетила је данас Иновациони центар за развој биомедицинских технологија на Универзитету за медицину и здравствене науке у Шангају.
Гајанин у Шангају - Фото: Уступљена фотографија
Гајанин у ШангајуФото: Уступљена фотографија

Домаћин је био ректор Универзитета Ву Тао, који је делегацији из Бањалуке представио најновија достигнућа у различитим областима медицине, међу којима се издвајају медицинска помагала за рехабилитацију и опоравак пацијената која раде помоћу вјештачке интелигенције.

- Универзитет за медицину и здравствене науке и Универзитет у Бањалуци постигли су у новембру у Бањалуци договор о отварању оваквог центра и на Универзитету у Бањалуци - саопштено је из Универзитета у Бањалуци.

Гајанин се данас састао и са директором Универзитетске болнице при Универзитету за медицину и здравствене науке у Шангају Ду Ћинг, са којом је разговарао о могућностима размјене љекара, професора и студената медицине, а послије састанка уприличен је обилазак болнице.

Са Гајанином у вишедневној радној посјети Кини су и проректор за људске и материјалне ресурсе професор Далибор Кесић, шеф Студијског програма синологије доцент Љиљана Стевић и асистент Ања Мудреновић.