latinica  ћирилица
11/12/2023 |  10:20 ⇒ 10:23 | Аутор: РТРС

У Лакташима откривена три кривична дјела у вези са злоупотребом опојне дроге

Полицијски службеници Полицијске станице Лакташи, 09. децембра 2023. године, у мјесту Трн, Града Лакташи, приликом спровођења планских активности на сузбијању злоупотребе опојних дрога, лишили су слободе три лица М.Р., Ђ.В. и Н.Р., сви из Лакташа.
Полиција - Фото: СРНА
ПолицијаФото: СРНА

Приликом контроле возила путничког аутомобила у мјесту Трн, којим је управљао Ђ.В., легитимисан је и сувозач М.Р. који је полицијским службеницима добровољно предао четири пакетића умотана у фолију са садржајем зелене биљне материје, која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, укупне бруто масе 23,71 грам и једну дигиталну вагу.

- У непосредној близини су уочена три дезорјентисана лица која су полицијским службеницима изјавила да су у кући поред, код лица Н.Р., конзумирали опојну дрогу. Извршеним тестирањем код лица М.Р. и Ђ.В. утврђено је присуство опојне дроге кокаин, амфетамин и марихуана, док је код лица Н.Р. утврђено присуство опојне дроге марихуана - додаје се у саопштењу Полиције.

На основу наредбе Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, истог дана, извршен је претрес стамбених и помоћних објеката у мјесту Трн, Град Лакташи, које користи М.Р.

- Све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а након комплетирања и документовања предмета слиједи достављање извјештаја о почињеним кривичним дјелима Окружном јавном тужилаштву Бањалука против М.Р. за кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога, Ђ.В. за кривично дјело помагање и Н.Р. за кривично дјело омогућавање уживања опојних дрога - додаје се у саопштењу.