latinica  ћирилица
11/12/2023 |  11:25 ⇒ 11:26 | Аутор: РТРС

Расвјетљена тешка крађа у Новом Граду

Полицијски службеници Полицијске станице Нови Град у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске станице Цазин МУП-а УСК дана 08. децембар 2023. године извршили су криминалистичку обраду лица Џ.К. из Бужима и Р.Б.С. из Цазина због постојања основа сумње да су у мјесту Хозићи, починили кривично дјело тешка крађа на штету два лица из Новог Града.
Нови Град - Фото: РТРС
Нови ГрадФото: РТРС

Криминалистичком обрадом утврђено је да су осумњичена лица у октобру мјесецу ове године, у два наврата, из објекта куће у Хозићима отуђили два акумулатора, апарат за варење, моторну пилу, електро машине, алат и четири алуминијумске фелуге са пнеуматицима које су претходно демонтирали са возила које се налазило паркирано у гаражи стамбеног објекта.

- Дио отуђених предмета је пронађен и одузет од осумњичених лица и исти ће бити враћени власницима. Утврђено је да су у извршењу кривичног дјела учествовала и лица А.В. и С.В. из Цазина, као и једно малољетно лице. Наведена лица тренутно нису доступна полицијским службеницима и њихова криминалистичка обрада биће извршена накнадно, док ће се против малољетног лица предузети мјере и радње у складу са Законом о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку - саопштено је из Полицијске станице Нови Гад.

Додају да је у току је рад на комплетирању предмета након чега ће се Окружном јавном тужилаштву Приједор против свих пет лица доставити извјештај за почињено кривично дјело тешка крађа.