latinica  ћирилица
11/12/2023 |  12:21 ⇒ 12:28 | Аутор: РТРС

Гајанин гостујући професор у Шангају - прилика за нове медицинске технологије и начине лијечења (ФОТО)

Ректор Универзитета у Бањалуци проф. др Радослав Гајанин ангажован је 9. децембра 2023. године као гостујући професор на Универзитету за медицину и здравствене науке у Шангају.
Радослав Гајанин у Шангају - Фото: Уступљена фотографија
Радослав Гајанин у ШангајуФото: Уступљена фотографија

- Свечана промоција на којој је Гајанина у звање гостујућег професора промовисао ректор Универзитета за медицину и здравствене науке у Шангају проф. др Ву Тао обављена је на Конференцији о медицинској технологији и опреми у Шангају Поред тога, Гајанин је представио рад и истраживање на тему "Клиничкопатолошке карактеристике, начини лијечења и исходи код пацијената са карциномом ларинкса". Овом предавању Гајанина присуствовали су Ву, проректори, декани, академско особље, студенти Универзитета за медицину и здравствене науке, као и представници кинеских компанија које се баве медицинском технологијом и опремом - саопштено је из Универзитета.

Фото: Уступљена фотографија
 
Како се у саопштењу наводи, конференција о медицинској технологији и опреми одржава се трећи пут на Универзитету за медицину и здравствене науке у Шангају и представља прилику за нове медицинске технологије и начина лијечење. 

Фото: Уступљена фотографија
 
- Важно је и подсјетити на то да је делегација Универзитета за медицину и здравствене науке у Шангају боравила на Универзитету у Бањалуци током прошлог мјесеца, када је договорено отварање Иновационог центра за трансфер биомедицинске технологије и опреме - додаје се у саопштењу.
 
Истичу, да делегација Универзитета у Бањалуци, у којој су, поред Гајанина, и проректор за људске и материјалне ресурсе проф. др Далибор Кесић, шеф Студијског програма синологије доц. др Љиљана Стевић и асистент Ања Мудреновић, борави у вишедневној радној посјети Кини.