latinica  ћирилица
11/12/2023 |  13:23 | Аутор: СРНА

Дојаве о бомбама слало неколико држављана Србије и лице из иностранства

Полиција је идентификовала неколико држављана Србије, али и лице из иностранства који шаљу дојаве о постављеним бомбама у београдским школама и узнемиравају ученике, родитеље и запослене протеклих недјеља, саопштено је из Владе Србије.
Полиција Србије (Фото:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Полиција Србије (Фото:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

Представници МУП-а Србије упознали су данас премијера Србије Ану Брнабић о томе да је, према налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду, у току темељна истрага на откривању пошиљалаца дојава о бомбама у београдским школама с циљем прикупљања доказа према осумњиченима за кривична дјела изазивање панике и нереда.

Брнабићева је обавијештена да су МУП и Министарство просвете предузели све мјере и радње како би степен безбједности и заштите школа био на највишем могућем нивоу, као и да по свакој пријетњи поступају, што укључује око 2.500 службеника на терену дневно.

Министарство унутрашњих послова и Министарство просвете ће у наредна два дана предложити нови Протокол о поступању у оваквим ситуацијама у образовно-васпитним установама с циљем потпуне безбједности свих који бораве у школи, као и континуитета наставе.

У више основних и средњих школа у Београду данас су поново упућене дојаве о постављеним бомбама.

У петак, 8. децембра, припадници МУП-а прегледали су само у Београду 1.180 објеката и возила поводом пријетњи упућених институцијама и школама.