latinica  ћирилица
15/12/2023 |  20:23 ⇒ 16/12/2023 | 08:27 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Српска не жели сукобе; Американци стварају атмосферу која није у служби заштите БиХ (ВИДЕО)

Што се тиче Републике Српске и нашег предсједника Милорада Додика и било кога у Влади Српске, као и Народној скупштини, дакле било кога ко одлучује, не постоји нико ко жели било какве сукобе, ко својим активностима нешто угрожава, али такве идеје постоје код наших "дипломата", чак и наших партнера који се налазе у Федерацији, рекла је у нашој емисији Актуелно српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Сви они углавном прећуте потенцијалне пријетње и проблеме које су упућене нама из Федерације БиХ. Чак и о неким стварима нам не дају да разговарамо, да нађемо рјешења. Зато јесу у стању да измишљају свакаве приче, као што је већ једна, коју је министар одбране Зукан Хелез, прије неколико дана изнио причу о војним камповима - истиче Цвијановићева.

Како она истиче, проблем им је кад се наши посланици на нивоу БиХ у свом обраћању Европском парламенту, указују на чињенице, као што је да је БиХ током рата имала опасне везе које су довеле стране, разне ратнике који су на овом простору чинили разна недјела, да би касније били препознати у бројним терористичким организацијама широм свијета.

- О томе се не говори. Када се то помене, сви се активирају на такве изјаве. Неки дан смо чули ратнохушачке приче, које опет нису осуђене од стране америчке амбасаде. Ако хоћете да будете реални, требате рећи да је ова земља имала проблем, те да се види да ли је исти ријешен - нагласила је Цвијановићева.

Напоменула је за РТРС, да ако се такве чињенице изнесу, да то не представља икакво подривање БиХ.

- Море терористичких напада смо имали деведестих година у свијету, који се повезују са БиХ. То су били људи који су имали пасоше БиХ, који су рушили Америчке амбасаде. Разумијем да не желе да такве ствари постану политичке теме, то је начин на који Америка ријешава проблеме. Ви хоћете да нам забраните да постављамо питања, те измишљате приче како "Руси трчкарају око Рогатице по камповима" - додаје Цвијановићева.

Како она истиче, још увијек постоји доста проблема на којима мора да се ради.

- Ако сте озбиљни, морате да видите сваку пријетњу, а не да имате функционцере у БиХ који вам се подсмијавају. Има ствари којима се треба посветити, у складу са својом функцијом и не да нам "затварате уста", а истовремено причате бајке, које нису у служби заштите БиХ. Ово је стање у којем је веома тешко функционисати, али тренутно је тако како је - закључила је Цвијановићева.

Гостовање Цвијановићеве погледајте овдје: