latinica  ћирилица
17/12/2023 |  12:43 ⇒ 19:54 | Аутор: РТРС

Додик: Предстојеће рочиште вјероватно неће бити одржано (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да се предстојеће рочиште у Суду БиХ против њега вјероватно неће поново одржати с обзиром на то да су неки адвокати, који је требало да буду укључени, на прошлој расправи затражили да то буде одгођено послије 20. децембра, иако то судија није уважио.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Они су намјерно ставили 20. Поново праве неку ујудруму - изјавио је Додик и додао да је то немогуће коментарисати са становишта објективности.

- Да је објективно, да је реално и по закону, онда се то не би десило, али пошто није, тамо је свашта могуће - додао је Додик.

Навео је да је и прије 10 година оспоравао надлежност Тужилаштва и Суда БиХ, да је о томе разговарао и са високим представником за спољну политику и безбједност ЕУ Кетрин Ештон јер је и тада у Српској било акумулирано огромно незадовољство.

- Сада сам пристао да бих показао колико је то апсурдно и нема везе са правом, ни правичношћу - рекао је Додик, те напоменуо да је ријеч о политичком суду политичке институције.

- То је под управом СДА, као што је рекао /амерички амбасадор у БиХ Мајкл/ Марфи, само није хтио да иде даље него је рекао обавјештајна служба, али то је то, сви знају како је то повезано - навео је Додик.