latinica  ћирилица
24/12/2023 |  09:51 | Аутор: СРНА

Цвијетиновић: Дан Републике нико не може да забрани

Дан Републике Српске обиљежаваће се у сваком граду, свакој општини и кући гдје има Срба и то нико не може да забрани, поручили су из Удружења ветерана "Гарда Пантери".
Петар Цвијетиновић - Фото: СРНА
Петар ЦвијетиновићФото: СРНА

Предсједник Удружења Петар Цвијетиновић рекао је Срни да су покушаји Кристијана Шмита да спријечи обиљежавање 9. јануара, Дана Републике, безвриједни и мизерни, који не могу и неће проћи јер је овај празник симбол слободе српског народа који га се никада неће одрећи.

Цвијетиновић је рекао Срни да је јадна је и биједна чињеница да се по налогу тог самопрозваног високог представника покушавају кривично гонити сви они који обиљежавају 9. јануар.

- Притисцима покушавају да спријече долазак представника других држава на обиљежавање Дана Републике Српске. Дан Републике ће се обиљежавати у сваком граду и општини, у свакој кући гдје има Срба и то нико не може да нам забрани - истакао је Цвијетиновић.

Он је позвао становнике Српске, посебно омладину, да 9. јануара истакну обиљежје Републике, јер је Српска вјечна док су јој дјеца вјерна.

- Позивамо становнике, посебно омладину, да за 9. јануара на сваку кућу, прозор и стуб истакну обиљежје Републике Српске - истакао је Цвијетиновић.

У својим посљедњим активностима усмјереним против Дана Републике Српске Кристијан Шмит је затражио од високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност Жозепа Бореља да изврши притисак из Брисела на Београд и Подгорицу, како функционери Србије и Црне Горе не би присуствовали обиљежавању 9. јануара.