latinica  ћирилица
24/12/2023 |  10:04 ⇒ 12:43 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Духовна снага Божића да буде путоказ да се оснажи вјера у заједнички живот

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је Божић и Нову годину надбискупу врхбосанском Томи Вукшићу и свим вјерницима у Републици Српској и БиХ који празник Христовог рођења празнују по грегоријанском календару, те пожељела да их проведу у миру, здрављу и духу јеванђељског праштања.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Поводом наступајућег Божића и Нове године, Вама и свим вјерницима који празник Христовог рођења славе по грегоријанском календару, упућујем искрене честитке, уз жељу да га прославите у добром расположењу, окружени породицом и пријатељима - навела је Цвијановић.

Она је пожељела да духовна снага најрадоснијег хришћанског празника буде путоказ да се у атмосфери слоге и разумијевања оснажи вјера у заједнички живот оличен у поштовању различитости, уважавања и толеранције.

- Уз најбоље жеље да предстојеће празничне дане проведете у миру, здрављу и у духу јеванђељског праштања, поздрављам вас радосним поздравом: Честит Божић и благословена Нова година - наводи се у честитки српског члана Предсједништва БиХ.

Римокатоличка црква, протестантске и англиканске цркве, као и неке православне цркве које су прихватиле ново рачунање времена, прослављају Бадњи дан, а сутра Божић, празник рођења Исуса Христа.