latinica  ћирилица
24/12/2023 |  10:55 | Аутор: СРНА

Јоловић: Срби се одбранили од много већих окупатора од Шмита

Срби су пружали отпор и одбранили се од много већих империјалистичких сила и окупатора него што је то Кристијан Шмит, као и од оних које он представља, поручио је ратни командант специјалне јединице "Вукови са Дрине" Милан Јоловић Легенда.
Милан Јоловић - Фото: СРНА
Милан ЈоловићФото: СРНА

Јоловић је нагласио да, што више Шмит буде инсистирао на својим неуставним одлукама, више ће изазивати отпор код српског народа.

Он је у изјави Срни оцијенио да је Шмит, прије него што је дошао у БиХ, требало мало да чита о историји како би се едуковао и упознао о томе да је српски народ најгостољубивији на свијету али и најнепокорнији према онима који покушавају да га покоре или силом наметну своје циљеве или идеје.

Он је подсјетио да је и амерички предсједник Теодор Рузвелт у Првом свјетском рату рекао да су Срби непокоран народ, а да је исто недавно потврдио у свом интервју и руски предсједник Владимир Путин.

У својим посљедњим активностима усмјереним против Дана Републике Српске Кристијан Шмит је затражио од високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност Жозепа Бореља да изврши притисак из Брисела на Београд и Подгорицу, како функционери Србије и Црне Горе не би присуствовали обиљежавању 9. јануара.