latinica  ћирилица
03/01/2024 |  19:35 ⇒ 04/01/2024 | 09:44 | Аутор: РТРС

Тривић: Јасно коме сметају скенери и поштени избори

Јасно је као дан коме сметају скенери, фер и поштени избори и већа контрола изборног процеса, рекла је предсједница Народног фронта Јелена Тривић.
Јелена Тривић - Фото: Уступљена фотографија
Јелена ТривићФото: Уступљена фотографија

Она је рекла да је "коалиција на челу са ЦИК предсједником најавила је да ће републичка комисија проводити изборе за локални и републички ниво власти, умјесто ЦИК-а".

- По њима би изгледа најбоље било да не проводе изборе уопште, да само упишу ко ће колико освојити, што раде у великој мјери и када изборе проводи ЦИК уз овакав постојећи изборни закон. Наравно да нећемо прихватити ово рјешење, вјеровати приватизованим Додиковим институцијама да ће провести фер и поштене изборе је као вјеровати у Дједа мраза, а истини за вољу, ни ЦИК се није прославио са постојећим Изборним законом - истакла је Тривићева.

Она каже да нови Изборни закон на нивоу БиХ није наметнут, већ је у парламентарној процедури на нивоу Дома народа.

- Очигледно СНСД унапријед жели да се опере за његово неусвајање наводном и лажном причом о враћању надлежности републичке комисије за избор локалних и републичких институција. Хоће ли вратити ову надлежност као што су вратили и Агенцију за лијекове, Војску, Управу за индиректно... - рекла је Тривићева.