latinica  ћирилица
04/01/2024 |  10:08 ⇒ 13:29 | Аутор: Агенције

Црнадак против изборне реформе: То неће проћи

Ни Партија демократског прогреса, како ствари стоје, не прихвата идеју о доношењу изборног закона Српске, а чије усвајање је јуче најавио лидер СНСД-а и предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Игор Црнадак - Фото: Уступљена фотографија
Игор ЦрнадакФото: Уступљена фотографија

Кад је дошло вријеме за поштене изборе, за скенере и отисак прста, за увођење реда у бирачке одборе, Додик се сјетио да прави своју изборну комисију, како би он лично доносио одлуку о томе ко је побиједио, а ко изгубио, рекао је шеф Клуба посланика ПДП у НСРС Игор Црнадак, коментаришући најаву Милорада Додика да ће Српска усвојити свој изборни закон и са ће РИК проводити изборе за ниво Српске, умјесто ЦИК БиХ.

- Ово је најава да СНСД жели потпуну контролу, како би изборе свео на демократски ниво Сјеверне Кореје или најкорумпиранијих афричких земаља. То неће проћи, јер је доста било мешетарења, пљачке и отимања будућности сљедећим генерацијама - наводи Црнадак.

Тврди да народ више неће Додиков СНСД, што се, како каже, видјело на посљедњим изборима и то се не може силом зауставити.

- Нису успјели ни много већи диктатори, па неће ни он. Обезбјеђивање фер и поштених избора, које нико не може контролисати, су највећи патриотски чин и свако ко воли свој народ и Републику Српску, ко је истинска алтернатива режиму, треба да устане против данашње најаве СНСД коалиције - поручио је Црнадак.