latinica  ћирилица
04/01/2024 |  13:34 ⇒ 16:08 | Аутор: РТРС

Тривић: Нешић Додиков мегафон

Предсједница Народног фронта Јелена Тривић рекла је данас да није она та која призива наметање Изборног закона, него лидер СНСД-а Милорад Додик и његова странка која, како каже, унапријед блокира усвајање новог изборног закона у Дому народа ПС БиХ гдје има кључ од четири делегата и може све да блокира.
Јелена Тривић - Фото: Уступљена фотографија
Јелена ТривићФото: Уступљена фотографија

Тривићева је реаговала на изјаву предсједника ДНС-а Ненада Нешића рекавши да је "Нешић Додиков мегафон и да је потпуно беспредметно с њим разговарати чињеницима".

- Што се тиче Шмита, Нешић се сигурно сјећа да је управо Шмит помогао Додику да постане предсједник Српске чувеном реченицом о "мањим изборним неправилностима" на претходним изборима. Нешић најбоље зна да је Шмит најбољи Додиков пријатељ јер да није Шмита чиме би Додик плашио народ, глумио наводни политички рат са странцима... - рекла је Тривићева.

Тривићева наводи да "Нешић врло добро зна да нису враћане ни много крупније ствари које су обећане и за које је Народна скупштина донијела правне акте, као што су војска, агенција за лијекове, индиректни порези и правосудне институције, те га пита како онда очекује да вјерујемо да је могуће вратити и надлежност над провођењем избора".

- А све и да је могуће вратити, да ли да старом преваранту Додику вјерујемо да ће његова приватна комисија провести фер изборе - наводи Тривићева и додаје:

- Вјеровати у то било би равно вјеровати у то да ће се Нешић као министар безбједности потрудити да се обрачуна са криминалом и корупцијом. Додик настоји да проведе фер изборе, а Нешић је на позицији са које треба да се бори против криминала. Не, није виц, то је наша пуста стварност којој ће кад-тад, а вјерујем ускоро доћи крај - рекла је Тривићева.