latinica  ћирилица
08/01/2024 |  08:10 ⇒ 09:49 | Аутор: РТРС

Свечана академија ће показати визије развоја Српске; Очекује се најбоље издање до сада (ВИДЕО)

Република Српска, која је настала 9. јануара 1992. године под првобитним називом Српска Република БиХ, прославља свој 32. рођендан. И ове године, још раскошније, богатије. Обиљежавање рођендана наше Републике почиње данас, а наставља се сутра бројним програмима. Главни сегменти обиљежавања биће помени оним најзаслужнијима за настанак и одбрану Српске, као и свечана академија, те пријем, као и сутрашња додјела одликовања заслужним институцијама и појединцима и нарочито свечании дефиле, те концертима, представама и другим пригодним садржајима - широм Српске.
Јелана Пајић Баштинац и Младен Матовић - Фото: РТРС
Јелана Пајић Баштинац и Младен МатовићФото: РТРС

Генерални секретар предсједника Републике Српске Јелена Пајић Баштинац истакла је да ће кроз свечану академију бити приказана четири сегмента континуитета српског народа на овим просторима.

- Показаћемо и визије развоја Српске - навела је Пајић Баштинац у нашем Јутарњем програму.

Истакла је да ће свечани дефиле, који ће бити одржан сутра, бити другачији него прије.

- Биће праћен свјетлосним ефектима. Имаћемо и 200 дронова који ће показати визуале Српске. Очекујемо величанствен дефиле и позивам све грађане буду са нама сутра - изјавила је Пајић Баштинац.

Композитор Младен Матовић каже да је већ 12 година музички уредник свечане академије.

- Имаћемо у једном тренутку 130 учесника. Све смо упаковали на један одличан начин и очекујем најбоље издање свечане академије до сада - поручио је Матовић у нашем Јутарњем програму.