latinica  ћирилица
08/01/2024 |  16:40 ⇒ 17:30 | Аутор: РТРС

Орлић: Србија увијек уз Српску; Заједнички обиљежавамо 9. јануар и чувамо мир (ВИДЕО)

Предсједник Народне скупштине Србије Владимир Орлић рекао је данас у Бањалуци да српски народ најбоље зна да мир мора да се чува као највећа драгоцјеност и да нема ништа важније од слободе која се чува језиком сарадње, испруженом руком и љубављу за себе и своје.
Владимир Орлић - Фото: РТРС
Владимир ОрлићФото: РТРС

Орлић је пренио поздраве предсједника Србије Александра Вучића и државног руководства и у име грађана Србије честитао Дан Републике Српске, поручујући да ће Србија увијек бити уз Српску.

- Посебна је част стајати на овом мјесту. Срећан нам свима Дан Републике Српске. Обиљежавамо га заједнички, а како би друго, исказујући част великанима који су 9. јануара 1992. ријешили да заштите права народа који овдје живи, да заштите његово право са сачува свој мир и слободу, његово право на живот и постојање, право да има своју будућжност и учинилу су то стварајући Републику Српску. Исте вриједности чувамо и ми данас - рекао је Орлић на свечаној академији поводом обиљежавања 9. јануара - Дана Републике Српске.

Орлић је истакао да је 9. јануар више од дана у којем се обиљежава важан историјски догађај и представља питање идентитета у којем се стапају српски језик, вјера, култура, посвећеност Цркви, традицији и најважнијим вриједностима - слободарском духу, слози, јединству и братској љубави.

Он је рекао да је Србија своје опредјељење да очува то јединство потврдила небројено пута.