latinica  ћирилица
09/01/2024 |  11:10 ⇒ 12:08 | Аутор: РТРС

Бјелица: Свим Србима срећан Дан Републике Српске (ВИДЕО)

Свим Србима срећан Дан Републике Српске из Сокоца срца Романије, са Новог Зејтинлика, мјеста које је печат наше државности и најснажнији симбол наше слободе, рекао је начелник Сокоца Милован Бјелица.
Милован Бјелица - Фото: СРНА
Милован БјелицаФото: СРНА

- Република Српска мора чувати и његовати своје особености да би остала српска, а мора градити своје институције да би била република. Да би била успјешна мора да разумије себе и свијет око себе, мора да се бори за своје мјесто у свијету - истакао је Бјелица.

Навео је да је Српска настала у миру јер су најугледнији Срби са лијеве стране Дрине схватили куда све иде и шта се спрема нашем народу.

- Прваци Српске демократске странке научили су лекције из логора НДХ, објелоданили су истине које су скриване и прећуткиване и народ је то схватио. Из тога је настала Република Српска - рекао је Бјелица.

Истиче да "ко не препозна дух времена и није у стању да се прилагоди, да еволуира осуђен је на пропадање".

- Због тога је обавеза нас нешто старијих, те генерација које су у пуној снази да направимо оквир за даљи развој, да поставимо темеље развоја и онога што ће нови нараштаји моћи да надограђују. Да би то остварили треба да будемо свјесни себе, да се не прецјењујемо али ни да се не потцјењујемо. Треба да искористимо своје компаративне предности.Желим нам мирне године, мирне деценије, деценије развоја, изградње и напретка. Срећан нам Дан Републике и нека нас Свети Стефан чува и заступа, амин! - закључио је Бјелица.