latinica  ћирилица
09/01/2024 |  14:30 ⇒ 17:24 | Аутор: РТРС

Додик: Српска посвећена слободи, славимо државу (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је Српска заједница мира посвећена слободи сваког грађанина који у њој живи.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Поштујемо све народе, али изнад свега поштујемо наше интересе. Република Српска је створена да одбрани интерес српског народа на овим просторима и то је њен примарни задатак - истакао је Додик у Бањалуци.

Говорећи о негативним коментарима поводом обиљежавања 9. јануара - Дана Републике, Додик је рекао да "онај ко не жели да гледа и слуша, може да пребаци канал и гледа оно што жели".

- Ми не желимо никог да иритирамо, у овом што радимо није било ниједне ријечи мржње према било коме и оно што смо чинили синоћ нашом академијом и ово што ћемо урадити касније кроз параду коју смо организовали, то је оно што Република Српска има и она то показује. Српска ништа не скрива, све је јавно - поручио је предсједник Српске.

Додик је истакао да је поносан на све што је Република Српска постигла у 32 године, поготово у вријеме изложености политичким и другим прогонима.

- Република Српска с поносом стоји овдје пред историјом и стварношћу, Република је оно што ми живимо, држава коју ми славимо, она је од почетка слободна, одраз слободе и захтјева нашег народа да овдје живи заједно са другим народима - нагласио је Додик.

Он је истакао да Република Српска поштује слово Устава БиХ.