latinica  ћирилица
10/01/2024 |  09:00 ⇒ 11:10 | Аутор: РТРС

Цицовић: Република Српска вјечна и наша највећа побједа у 20. вијеку (ВИДЕО)

На величанствен начин обиљежен је Дан Републике Српске. Био је велики број младих људи, што је гаранција да је Република Српска вјечна и наша највећа побједа у 20. вијеку, рекао је Млађан Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Београду, гостујући у нашем Јутарњем програму.
Млађен Цицовић - Фото: РТРС
Млађен ЦицовићФото: РТРС

Општој оцјени да Србија и Република Српска никад нису имали боље односе него у посљедњих десет година тешко да би се, каже Цицовић, могло шта ново додати, осим можда нагласити да су ти односи такви на свим нивоима и у свим областима.

- Ми смо један народ. Увијек на најбољи начин рјешавамо све захтјеве у Представништву. Радим у континуитету односа Србије и Српске већ 20 година, а прије ратног сукоба имао сам везе са матицом - нагласио је Цицовић, који је јуче одликован Карађорђевом звијездом Републике Српске другог реда.

Цицовић наглашава да никада није недостајало помоћи из Србије.

- Али у задње вријеме то је заиста подигнуто на највећи ниво, захваљујући предсједницима Александру Вучићу и Милораду Додику. Заједно обиљежавамо све заједничке датуме, Дан српског јединства, заједно радимо на свим инфраструктурним пројектима важним за Републику Српску. Јасно се види колико је важно да заједно радимо на чувању и његовању нашег идентитета, наше културе, традиције и обичаја, нашег српског језика и ћирилице, наше Српске православне цркве и свега што нас још повезује - додао је Цицовић.

И у Новом Саду ће вечерас бити свечано обиљежен Дан Републике Српске и крсна слава Свети првомученик и архиђакон Стефан, у организацији Савеза крајишких удружења са сједиштем у овом граду и пријатељских организација.

Припремљен је богат културно-умјетнички програм и предвиђено обраћање званичника, уз претходно обављен чин ломљења славског колача.