latinica  ћирилица
10/01/2024 |  12:21 ⇒ 14:10 | Аутор: РТРС

Додик даровао златником 25 беба рођених на 9. јануар; Дјеца будућност и симбол слободе (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поводом обиљежавања Дана Републике Српске даровао је златником 25 беба рођених на 9. јануар, и честитао поносним родитељима који су добили нове чланове породице.
Златник за бебе рођене 9. јануара, дар предсједника Српске - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Златник за бебе рођене 9. јануара, дар предсједника СрпскеФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик је поручио да је с радошћу примио ове лијепе вијести, и изразио наду да ћемо заједно свједочити све већем броју рођене дјеце у Српској.

- Радује ме да имам прилику да као предсједник Републике дарујем све бебе рођене на Дан Републике Српске како би од дана рођења наша дјеца осјетила радост овог великог дана. Дјеца су наше највеће богатство, будућност и симбол слободе - рекао је Додик.

Честитка предсједника Српске (фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja )

На иницијативу предсједника Милорада Додика, Република Српска је увела праксу додјеле златника бебама рођеним 9. јануара.

У болницама широм Српске на 9. јануар 2024. године рођено је 10 дјевојчица и 15 дјечака.

На Универзитетском клиничком центру Републике Српске рођено је шест, у Болници "Свети Врачеви" у Бијељини четири, Болници Градишка три, Универзитетској болници Фоча једно, те у олницама "Србија" у Источном Сарајеву три, "Свети апостол Лука" у Добоју пет, у Зворнику двије и Приједору једна беба.

Директори болница уручиће златнике током данашњег дана, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.