latinica  ћирилица
10/01/2024 |  13:41 ⇒ 14:47 | Аутор: РТРС

Додик: Наша порука за њихову мржњу је љубав; Српска представља слободу

Република Српска је свечаном прославом најважнијег дана за све Србе, 9. јануара, послала поруку мира, љубави и слободе цијелом свијету. Не постоји јача сила од љубави према отаџбини и сви становници Републике Српске су показали како то изгледа када волите и не дате своје, рекао је предсјендик Републике Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Навео је да Република Српска представља слободу за српски народ.

- Она је наш живот и наша кућа и никакве пријетње које слушамо годинама, па и у овим данима славља, никада то неће промијенити, само су ојачале наше увјерење да je оно што радимо исправно. Нема те силе која може доћи и наметнути било ком Србину да воли неку тамо измишљену Босну, а да заборави на понос и срећу који се у њему будe и при самом помену имена Републике Српске - поручио је предсједник Републике Српске.

Истакао је да "волимо сваки њен дио, њена поља, шуме, ливаде и ријеке и зато их не дамо и никада нећемо допустити да нам отму наше и да нам узму нашу Републику".

- Никакве амбасаде, па ни америчке и британске, и никакви Бећировићи, Комшићи, Конаковићи, Звиздићи, Салкићи и слични ликови на политичкој сцени који би најрадије да је БиХ унитарна неће измијенити ни њену историју, а ни реалност да је саставњена и од Републике Српске, која их толико нервира и коју толико мрзе. Ми не желимо никоме ништа лоше - истако је Додик у објави на Иксу.

Нагласио је да нико Србе не може натјерти да прихвате БиХ.

- Наша порука за њихову мржњу је наша љубав, коју ништа не може ослабити, па ни пријетње неким процесуирањима и нападима на наш народ.Показују своју немоћ. Наша кућа је наша Република, па нека се љути ко год хоће и нека покуша шта хоће. Ми нигдје не идемо и своје никоме не дамо. Република Српска живи јаче и снажније у срцу сваког Србина и других који живе овдје и сву своју снагу ћу усмјерити да буде све јача, моћнија, уређенија и љепша - закључио је Додик.