latinica  ћирилица
14/01/2024 |  13:18 ⇒ 17:29 | Аутор: РТРС

Ђоковић послије велике борбе кренуо у одбрану титуле у Мелбурну (ВИДЕО)

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић успјешно је кренуо у одбрану титуле у Мелбурну, пошто је након велике борбе у првом колу Грен слема Аустралијан опена савладао Хрвата Дину Прижмића у четири сета.
Новак Ђоковић (фото:EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT) -
Новак Ђоковић (фото:EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)

По сетовима је било: 6:2, 6:7 (5), 6:3, 6:4.

Меч је трајао четири часа, а за то вријеме Ђоковић је имао 11 ас удараца, имао 40 директних поена, али и 48 неприсиљене грешке. Српски ас имао је осам успјешних брејкова из 13 покушаја. Свакако да је занимљивост да је Ђоковић играо против дупло млађег тенисера (36-18), који је у главну фазу турнира у Мелбурну стигао преко три кола квалификација.

Одмах по завршетку меча Ђоковић је одао велико признање ривалу с друге стране мреже, признавши да му се свашта мотало по глави у неким тренуцима меча.

У првом сету Ђоковић је показао сигурну игру, са два брејка веома брзо је дошао до сета, али проблеми су почели у другом сету.

Оба тенисера имала су по један брејк, ушло се у тај-брејк, у којем је млади Хрват био спретнији, и дошао је на изненађење свих до изједначења у сетовима.

Слично је било и у трећем сету гдје је виђено по неколико брејкова, а Новак је убацио у брзину више након водства Хрвата 3:2 уз брејк, освојивши четири везана гема и сет за предност од 2:1.

А, каква борба се водила на Род Лејвер арени довољно је рећи да су други и трећи сет трајали више од сата, тачније два часа и 17 минута.

Гдје је стао у трећем сету најбољи тенисер свијета наставио је и у четвртом, гдје је врло брзо дошао до два брејка предности и мирно привео меч крају.

Ђоковић, који је 10 пута освајао Аустралијан опен, у другом колу ће на мегдан побједнику дуела између двојице Аустралаца, у којем се састају Попирин и Полманс.