latinica  ћирилица
18/01/2024 |  17:05 ⇒ 17:09 | Аутор: СРНА

Општина Нови Град ће подржати изградњу куће за осмочлану породицу Вукић

Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача каже да ће општина и новоградски привредници подржати пројекат изградње куће за осмочлану породицу Вукић из насеља Ћеле, у оквиру серијала "Српска кућа".
Породица Вукић - Фото: СРНА
Породица ВукићФото: СРНА

- Изградњом куће значајно ће бити побољшани услови живота породице Вукић. Ово је веома важан дан за њих и за општину Нови Град - рекао је он.

Представници Фондације "Српска кућа" и општине Нови Град данас су са екипом АТВ-а која емитује серијал "Српска кућа" посјетили Вукиће.

Горан Вукић је рекао новинарима да је био веома срећан кад је сазнао да ће његова породица ускоро имати нову кућу и боље услове за живот.

Он је навео да најстарије од петоро дјеце има 14 а најмлађе 1,5 година.

- Било ми је веома драго кад сам сазнао за изгрљдњу куће. Захваљујем свима који су помогли и сада и прије - рекао је он.

Вукић однедавно ради у теренској јединици "Електрокрајине" а раније је био запослен у пилани.

Представник Фондације "Српска кућа" директор маркетинга и продаје АТВ-а Дејан Ступар, рекао је да је општина обезбиједила услове како би се реализовао пројекат.

- Ријеч је о породици која је слика и прилика једне здраве,поштене и вриједне породице. Почаствовани смо што ће наредна кућа бити њихова -  рекао је он.

Ступар каже да је оснивач Фондације Горица Додик данас због обавеза није могла бити у Ћелама али да ће посјета породици Вукић бити поновљена крајем јануара.

Он је објаснио да ће радови почети чим то дозволе временске прилике.