latinica  ћирилица
27/01/2024 |  22:01 ⇒ 28/01/2024 | 07:16 | Аутор: СРНА

Голић: Српска настала у миру и у миру жели да гради будућност

Предсједавајућа Вијећа народа Републике Српске Сребренка Голић поручила је у Штутгарту на обиљежавању Дана Републике Српске да је Српска настала у миру и да жели да у миру гради и будућност.
Сребренка Голић - Фото: РТРС
Сребренка ГолићФото: РТРС

Голићева је истакла да се Република Српска промовише као ентитет у БиХ који жели мир за све народе у овој земљи, да жели слободу, а не стране туторе.

- Њемачки грађанин /Кристијан Шмит/, који је нелегалан и нелегитиман покушава да у БиХ уреди како да живимо, умјесто да се домаћи политичари договарају и раде у складу са Дејтонским споразумом - рекла је Голићева.

Она је истакла посебно задовољство што се прослави у Штутгарту одазвао посланик у њемачком Бундестагу Штефан Кауфман који је пожелио срећан Дан Републике Српске.

- Он је препознао да је Република Српска та која жели мир и слободу и за српски народ и за остале грађане, да жели да гради суживот са осталим народима - навела је Голићева.

Она је изразила наду да ће Дан Републике Српске бити обиљежаван и наредних година гдје год постоји српска дијаспора.

Шеф Представништва Републике Српске у Њемачкој Мићо Ћетковић рекао је да ово представништво сваке године организује прославу Дана Републике Српске.

- Република Српска јасном визијом подстиче привредне активности и стране инвеститоре - рекао је Ћетковић у обраћању присутнима.

Обиљежавању Дана Републике Српске у Штутгарту присуствовали су, између осталих, и министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић.