latinica  ћирилица
28/01/2024 |  08:25 ⇒ 13:17 | Аутор: РТРС

Поносна мајка четворки: Узбуђени смо и са нестрпљењем чекамо да дођемо у Бањалуку (ВИДЕО)

Веома смо узбуђени, чекамо на долазак кући, чим бебе мало ојачају, рекла је поносна мајка четворки и Бањалучанка Милана Петровић за наш Јутарњи програм.
Бебе у породилишту - Фото: РТРС
Бебе у породилиштуФото: РТРС

- Захваљујући стручном тиму љекара, одлично је прошла веома ризична трудноћа, као и сам порођај. Дјечаци су добро, још увијек су на интезивној њези, биће тамо још неки период. Још неко вријеме ће остати у инкубатору. Доктори су одлучили да ме могу пустити, имам још једног сина који је веома узбуђен да упозна своју браћу - додаје Петровићева.

Истакла је да су сви веома узбуђени, те нестрпљиви да се врате у Бањалуку, а прилику за то ће имати када бебе ојачају.

Од трочлане породице, постајемо седмочлана, рекла је Милана, те подијелила да се нада да ће све бити уреду.

Доктори из Словеније који су били на порођају сагласни су - ово је заиста велико чудо.

- Чудо је и да смо успјели донијети све четири бебе на свијет. У овом случају је жена природно затруднила, вјероватно је дошло до оплодње једне јајне ћелије, која се подијелила. Овакве трудноће су веома ризичне, тако да овакву трудноћу је веома тешко довести до порођаја, који у много случајева може бити ризичан - истиче докторка.

Како она наводи, новорођене бебе су имале тежину сличну, оној која је установљена на ултразвуку.

- Огроман тим доктора, здравствених средстава и особља било је укључено у овај пород. Бебама још увијек треба помоћ, али ми се трудимо да што прије омогућимо да оне буду са својом мајком. Бар још пет недјеља требали би да их задржимо овдје - додају они.