latinica  ћирилица
03/02/2024 |  12:17 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Главни одбор СНСД-а изабрао потпредсједнике и генералног секретара (ФОТО/ВИДЕО)

У Српцу је одржана сједница Главног одбора СНСД-а, изабрани су потпредсједници и генерални секретар, те пресједништво странке.
Сједница главног одбора СНСД - Фото: РТРС
Сједница главног одбора СНСДФото: РТРС

Сједници је присуствовало 347 делегата од њих 410.

Изабрано је и пет потпредсједника странке, а то су: потпредједник задужен за међународне односе Жељка Цвијановић, потпредсједник задужен за сарадњу са институцијама Републике Српске Радован Вишковић, потпредсједник задужен за сарадњу са институцијама на заједничком нивоу Сања Вулић, потпредсједник задужен за сарадњу са локалним заједницама и невладиним организацијама Мирослав Бојић, и потпредсједник задужен за сарадњу са јавним предузећима Лука Петровић.

Генерални секретар је Срђан Амиџић, и сви приједлози су једногласно прихваћени од делегата.

Изабрани су и чланови политичког савјета, а предсједник тог тијела је Небојша Радмановић. Предсједник економско социјалног савјета је Никола Шпирић.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да је Српска значајно зауставила бахатост западних моћника чији су потези постали очајнички и поручио да је СНСД партија која носи одговорност за судбину народа на овом простору.

Образлажући извјештај о економској и политичкој ситуацији у Српској и свијету, Додик је рекао да је евидентно да западне земље желе да завладају овим простором и да су Сједињене Државе покренуле хибридни рат против оних који нису за њихове политике.

Милорад Додик (ФОТО: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

- Данас се у свијету сви позиционирају, и у том контексту треба гледати и нашу позицију. "Објективни Запад" како га данас зову предводе САД, и очигледно да су они кренули у хибридни рат против свих оних који не размишљају као они.  Једна од њихових теза јесте и нестанак Републике Српске. Данас постоје два питања која интересују Запад. Они су везани за Косово и Метохији и Републику Српску. Све остало ријешили су уз помоћ својих сателита у региону- поручио је Милорад Додик, предсједник СНСД-а.

Сједница главног одбора СНСД (ФОТО: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

Додик је навео да је јасно да ће се мучење кроз које Српска пролази наставити и да ће разним отимањем покушати да униште вољу за борбом.

- Разни амбасадори и даље ће долазити под окриљем колективних идеја које су неостварљиве - рекао је Додик и додао да је сасвим виљдљиво да је Европа постала зависна од САД.

Он је додао да су пред Главним одбором СНСД-а јасни задаци који се односе на избор органа странке која је јака и побједничка.

- Ово засједање долази у сложеним политичким условима и зато ћемо данас донијети најважније одлуке - истакао је Додик.

Сједница главног одбора СНСД (ФОТО: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

Сједници Главног одбора, између осталих, поред Додика, присуствовали су и високи функционери ове странке Жељка Цвијановић, Радован Вишковић, Синиша Каран, Никола Шпирић, Ален Шеранић, Денис Шулић, Милош Букејловић, Данијел Егић, Саво Минић, Сања Вулић, Сташа Кошарац, Радован Ковачевић, Сњежана Новаковић Бурсаћ, Срђан Амиџић и Жељка Стојичић.

Сједница главног одбора СНСД (фото: ZIPAPHOTO/Dona Katušić)

Чланови Главног одбора су били упознати са очекивањима у вези са локалним изборима ове године. 

Милорад Додик, сједница главног одбора СНСД (ФОТО: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

Разматрана је и актуелна политичка ситуација у Српској и БиХ.

Сједница Главног одбора СНСД-а одржана је у Спортској дворани "9. јануар" у Српцу.

Сједница главног одбора СНСД (ФОТО: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja )