latinica  ћирилица
04/02/2024 |  13:12 ⇒ 20:39 | Аутор: РТРС

Додик: Без Републике Српске нема слободе (ВИДЕО)

Без Републикме Српске нема слободе за српски народ на овим просторима, поручио је Милорад Додик, предсједник Српске на помену у бањалучком насељу Дракулићи гдје су обиљежене 82 године од страдања Срба у Дракулићу, Шарговцу, Мотикама и руднику Раковац.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Ово треба да буде мјесто нашег трајног сјећања. Ако немате своју државу, онда нема ни слободе. Да је прије 80 година постојала Република Српска, овог злочина не би ни било. Зато трајно треба да се боримо за своју државу и своју слободу - нагласио је Додик.

Додик је нагласио да млади људи у Српској морају знати шта се догодило у Јасеновцу, Доњој Градини, Дракулићу, Прибиловцима....

- Ово мјесто је мјесто наших страдања, али нажалост и наших подјела. Институције Републике Српске припремају материјал за филм, који ће бити снимљен са темом о злочину у Дракулићу. Мора да буде и спомен соба у којој ће бити вјерно приказано шта се овдје догађало прије више од 80 година - нагласио је Додик. 

 

Додик је истакао да ни САД нису више што су некада биле.

- Не треба их слушати, јер не могу њихови амбасадори одлучивати како ћемо ми овдје живјети - поручио је Додик.

Уз бројне грађане који су дошли организованим превозом из Бањалуке, обиљежавању су присуствовали и званичници Српске поред Милорада Додика присутни су били предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић, српски представници у институцијама БиХ, руководство града Бањалуке, представници невладиних организација и удружења од јавног интереса проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата и НОР-а.