latinica  ћирилица
06/02/2024 |  14:27 ⇒ 16:22 | Аутор: РТРС

Ухапшени у акцији "Спартакус" предати Тужилаштву (ВИДЕО)

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске предали су данас Тужилаштву БиХ лица која су јуче лишена слободе у оквиру оперативне акције кодног назива "Спартакус" - Д.С. из Бањалуке, Б.Ђ. из Зворника и С.П. из Пала.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске је уз ова лица, данас Тужилаштву БиХ поднијела Извјештај против укупно десет лица због извршених кривичних дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелима неовлаштени промет опојних дрога, прање новца,  фалсификовање исправе. помоћ извршиоцу послије извршеног кривичног дјела и кривичним дјелом давање дара или других облика користи.

- Акција МУП-а Републике Српске је реализована под надзором и у сарадњи са Тужилаштвом БиХ, Федералном правосудном полицијом Краљевине Белгије и EUROPOL-ом, а осим припадника Управе за организовани и тешки криминалитет, од припадника МУП-а Републике Српске учествовали су и полицијски службеници полицијских управа Бањалука, Источно Сарајево и Зворник - саопштио је МУП Српске.

У оквиру акције, на подручју Бањалуке, Источног Сарајева и Зворника извршено је више претреса локација и возила лица лишених слободе, приликом чега је одузето више предмета који ће послужити као докази у кривичном поступку.

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске, под надзором Тужилаштва БиХ, настављају даљу истрагу у циљу  идентификовања и других чланова организоване криминалне групе.