latinica  ћирилица
10/02/2024 |  21:31 | Аутор: СРНА

Изложба слика и графика младих билећких умјетника

Изложба слика и графика "Траг и мост" младих билећких умјетника Лане Радан и Милоша Радића отворена је вечерас у галерији Дома културе "Јевто Дедијер".
Билећа - изложба слика и графика Траг и мост - Фото: СРНА
Билећа - изложба слика и графика Траг и мостФото: СРНА

Раданова је рекла да се заједничка изложба састоји из два дијела - слика пејсажа, природе, животиње, које је она осликала, и од графика, дубореза и линореза њеног колеге Радића.

Она истакла да је то њена друга изложба и да те слике представљају њен унутрашњи изражај на умјетнички начин, а настале су након завршетка ликовних студија у Требињу.

Радић је рекао да је изложбом својих графика настојао да остави мали умјетнички траг с циљем повезивања аутора са публиком.

Познати билећки ликовни умјетник Драго Вучић, који је отворио изложбу, истакао је да су сви позвани да се баве неком врстом стваралаштва у складу са својим талентом и да свакодневно остављају неки траг иза себе, што ти млади управо раде, а чиме се ствара један мост међу људима.

На отварању је истакнуто да тај ликовни догађај представља охрабрење за све поштоваоце културе и љубитеље умјетности да Билећа има потенцијале за културни раст.

Раданова је академска сликарка, а Радић магистар графике Академије ликовних умјетности у Требињу.