latinica  ћирилица
12/02/2024 |  07:47 ⇒ 08:12 | Аутор: РТРС

Чифси одбранили титулу - трећи Супербоул у пет година (ВИДЕО)

Канзас Сити чифси су одбранили НФЛ титулу након побједе над Сан Франсиско фортинајнерсима 25:22 у продужетку, освојивши трећи Супербоул у посљедњих пет година.
Патрик Махомс (фото: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN) -
Патрик Махомс (фото: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN)

Фортинајнерси су ушли као благи фаворити, али су Чифси преокренули меч, изједначивши на 19:19. Патрик Махомс је затим предводио тим до тачдауна у продужетку, осигуравши титулу за Канзас и потврдио их као прву НФЛ династију од Њу Ингланд патриотса.

Махомс, са само 28 година, постао је шести квотербек у историји НФЛ-а са три или више освојених Супербоула, док је тренер Енди Рид постао пети тренер са истим бројем титула.

Иако је меч био засићен одбранама, Махомс је остао кључни играч, водећи Чифсе до изједначења и коначне побједе. Ова титула Чифса означава први узастопни тријумф од Патриотса из 2003. и 2004. године.

Чифси су тако наставили успјешан низ, док су Фортинајнерси доживјели још један болан пораз. Ово је био други Супербоул који је отишао у продужетак, а први од 2016. године када су Патриотси направили историјски повратак. Фортинајнерси су остали петоструки освајачи Супербоула, али су изгубили три пута од посљедњег наслова 1995. године.