latinica  ћирилица
12/02/2024 |  11:17 ⇒ 14:47 | Аутор: РТРС

Вулићева упитала Крехо: Служи ли ЦСМ систем за све или само по потреби? (ФОТО/ВИДЕО)

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић упитала је вршиоца дужности предсједника Суда БиХ Минку Крехо шта значи "пресигнација" у пракси Суда и на који начин се врши и шта су стварни разлози за напуштање предмета против предсједника Републике Српске Милорада Додика од судије Мирсада Стрике.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

Вулићева је упутила посланичко питање Крехи у којем је подсјетила да је судија Сена Узуновић, без икаквог обавјештења, објашњења и поштовања, "упала" у судницу уз образложење да она нема много посла у Суду БиХ, тачније предмета са ознаком "К", па је наведени предмет /Милорад Додик/ пресигниран њој.

- Госпођо Крехо, служи ли ЦМС систем за све или се примјењује само повремено и за одређене? Каква пресигнација у Суду и уопште у 21. вијеку? - упитала је Вулићева.

Вулићева је у образложењу навела да цијени да је вршиоцу дужности Суда БиХ позната прошлост Унузовићеве, као и да је обављала важне задатке у Влади премијера Едхема Бичакчића /СДА/.

- Исто тако, њене садашње колеге судиле су њеном тадашњем шефу јер јој је додијелио новац за стамбено збрињавање. Такође, оданост странци која ју је "лансирала" на многе позиције, "лансирала" је и у сам Суд БиХ. Госпођо Крехо, појансите ми, зашто се у Суду БиХ крши Закон о заштити од дискриминације? - навела је Вулићева у посланичком питању.

Она је додала да је свима познато да је Сена Унузовић вршила дужности за вријеме власти СДА, као што цијели свијет зна да је Милорад Додик предсједник СНСД.

- Госпођо Кехо, ово је чист примјер дискриминације на политичкој основи. Узуновићева је позната по пресудама на штету српског народа и учесник трагичног сукоба у БиХ у војним структурама. Да ли је и Вама наређено да учествујете у овој одмазди на српски народ, па ћутите и дозвољавате кршење стварних закона у БиХ које је Парламентарна скупштина БиХ донијела, попут Закона о заштити од дискриминације? - упитала је Вулићева вршиоца дужности Суда БиХ.