latinica  ћирилица
12/02/2024 |  13:12 ⇒ 18:11 | Аутор: РТРС

У сриједу у Вишеграду обиљежавање Дана бораца (ВИДЕО)

У Вишеграду ће у сриједу бити обиљежен Дан бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и 220 година од подизања Првог српског устанка.
Војска Републике Српске - Фото: РТРС
Војска Републике СрпскеФото: РТРС

У манастиру Добрун биће служен парастос погинулим српским устаницима, а након тога биће положено цвијеће на споменик вожду Карађорђу.

Вијенци и цвијеће погинулим борцима Војске Републике Српске биће положени на Тргу палих бораца, а након тога биће одржана свечана академија у Дому културе "Иво Андрић".

Обиљежавању ће присуствовати представници институција Републике Српске, српски представници у заједничким институцијама БиХ, као и представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије.

Овом догађају присуствоваће и руководства општине Вишеград и сусједних општина, невладиних организација и удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, општинских невладиних организација и грађани.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић рекао је да је слободарски дух у Првом српском устанку имао велику утицај на српске борце у протеклом рату.