latinica  ћирилица
12/02/2024 |  13:21 ⇒ 18:01 | Аутор: РТРС

Доктор Ривас поново у УКЦ-у Српске (ФОТО/ВИДЕО)

Хирург и вишегодишњи сарадник Универзитетског клиничког центра Републике Српске Дијего Гоназалез Ривас поново борави у УКЦ-у гдје ће заједно са љекарима Клинике за торакалну хирургију изводити хируршке захвате.
УКЦ Владо Ђајић - Фото: РТРС
УКЦ Владо ЂајићФото: РТРС

Генерални директор УКЦ-а Српске Владо Ђајић рекао је да је сарадња са доктором Ривасом доказ да је УКЦ на мапи европских и свјетских здравствених центара.

- У нашој установи раде врхунски љекари, у посјету нам долазе врхунски познаваоци медицине. Доктор Ривас је у нашој установи већ осми или девети пут што је управо доказ да константно унапређујемо знања и вјештине запослених и рад наше установе. Још једном велико хвала Ривасу што је овдје данас са нама, колегама из Србије, начелнику Кантару и комплетном тиму - рекао је Ђајић.

Ривас, који је грудни хирург, рекао је да је данас пред љекарима у УКЦ-у тежак случај, односно реоперација на грудном кошу која је веома комплексна.

- Наиме, пацијент је оперисан прије двадесет година кроз један велики рез које се зове торектомија. Данас тог пацијента оперишемо кроз један мали рез што је такође комплексно, али нам добро иде и ускоро завршавамо операцију. Сваки случај који сам оперисао у УКЦ Републике Српске је за експерте из торакалне хирургије тј. комплексан, морам да нагласим да сам задовољан напретком тима Клинике за торакалну хирургију у УКЦ Републике Српске. Посебно сам задовољан посјетом тима из Клинике за торакалну хирургију који је боравио на едукацији у у Кини гдје су чланови тима имали прилику да виде много сложених операција, до 150 дневно. Такође имали су прилику да виде и упознају се са најмодернијом роботском технологијом на свијету. Још једном хвала свима, срећан сам што сам овдје и задовољан напретком вашег тима - рекао је Ривас.

Начелник Клинике за торакалну хирургију Марко Кантар захвалио је Ђајићу на омогућеној сарадњи и доктору Ривасу.

- Ми смо већ створили пријатељски однос са доктором Ривасом, редовно смо у контакту и имамо сталне консултације у вези са захтјевним случајевима на недјељном нивоу. Захваљујем нашем генералном директору на подршци коју имамо увијек. Без ње ништа не би било могуће. Исто тако захваљујем и колегама из Клинике за торакалну хирургију из УКЦ Србије. Захваљујем мојим колегама са наше клинике и начелнику Клинике за анестезију и интензивно лијечење Драгану Ракановићу, без којег не бисмо могли радити - рекао је Кантар.