latinica  ћирилица
15/02/2024 |  07:20 ⇒ 07:23 | Аутор: ТАНЈУГ

У Игалу нађена два скелета, један припадао лицу пријавиљеном у Србији као нестало

Црногорска полиција пронашла је два људска скелета у стану у Игалу, од којих је за један утврђено да припада особи М. А., коју је полиција Србије пријавила као несталу.
Полиција Црне Горе (Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC) -
Полиција Црне Горе (Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

Један од скелета био је у фази мумификације и непрепознатљивог облика, са остацима костију, саопштено је из ПУ Херцег Нови.

На лицу мјеста извршен је увиђај на којем је медицински радник Хитне помоћи констатовао смрт у односу на један скелет, који је након извршеног увиђаја, по налогу вишег државног тужиоца, изузет са лица мјеста, док је мумифициране остатке другог скелета уклонио и премјеситио радник погребног предузећа.

Након што су идентификовани посмртни остаци лица које је МУП Србије раније пријавио као нестало, полицијски службеници су предузели даље исражне мјере и радње у односу на друго лице за које је током криминалистичке обраде утврђено да је сродник М.А, наводи се у саопштењу.

Послије анализе цјелокупног догађаја и вршења увиђаја полицијски службеници закључили су да је радник градског комуналног предузећа уклонио мумифицирани скелет за који је касније утврђено да се ради о лицу М.И. и исти дислоцирао на градску депонију.

Полиција је детаљно претражила депонију и пронашла посмртне остатке скелета у истом стању па је скелет по налогу тужиоца у Вишем државном тужилаштву достављен на вршење судско-медицинске обдукције.

Свеукупне активности након извршене обдукције у односу на оба скелета резултирале су утврђивањем да до смрти два лица није дошло насилним путем, наводи се у саопштењу.

Додаје се да службеници Управе полиције утврђују околности под којима је дошло до непрепознавања чињеница приликом вршења увиђаја на лицу мјеста у односу на друго лице, о чему је обавијештен виши државни тужилац у Подгорици који ће се, након спроведеног увиђаја, изјаснити да ли је извршено неко кривично дјело које се гони по службеној дужности.