latinica  ћирилица
15/02/2024 |  08:50 ⇒ 08:50 | Аутор: СРНА

Рунић: Србија нам вратила вјеру у боље сутра

Начелница општине Дрвар Душица Рунић рекла је да је захваљујући помоћи Србије враћена вјера у боље сутра у Дрвару, који се налази на страдалном простору.
Душица Рунић - Фото: РТРС
Душица РунићФото: РТРС

Она је истакла да нераскидива и стабилна веза са матицом Србијом свакодневно јача и ствара осјећај припадности истом народу, иако не живе на територији матице Србије.

- Желим да захвалим за подршку коју Србија пружа српском народу у Дрвару и Федерацији БиХ - нагласила је Рунићева.

Поводом 15. фебруара - Дана државности Србије, она је упутила искрене честитке предсједнику Александру Вучићу и свим грађанима Србије, истакавши да је он својим радом, трудом и залагањем ставио Србију и српски народ на значајно мјесто на регионалном, али и на свјетском нивоу.

- Сигурна сам да ће економска и политичка стабилност Србије наставити да јача и у будућем периоду, на опште задовољство српског народа гдје год се налазио. У наш градић вратили сте вјеру у боље сутра и својом подршком омогућили сте да вјерујемо у боље сутра на овим страдалним просторима - навела је Рунићева у честитки.

Сретење је као државни празник проглашено одлуком Скупштине Србије 2001. године, а од 2012. празнује се 15. и 16. фебруара. Српска православна црква 15. фебруара слави Сретење.

На Сретење 1804. године почео је Први српски устанак, био је то зачетак нововјековне српске државе и обнове њене државности.