latinica  ћирилица
15/02/2024 |  09:06 ⇒ 11:12 | Аутор: Агенције

Надал: Бројке не лажу, Ђоковић је највећи у историји

Рафаел Надал, некада најбољи шпански тенисер и највећи ривал Новака Ђоковића, повукао се са турнира у Дохи јер није 100 одсто спреман, а приликом једног опширног интервјуа поменуо је српског тениског аса, поручивши да бројке не лажу и да је Новак највећи.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал (фото: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA) -
Новак Ђоковић и Рафаел Надал (фото: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA)

Није "бик са Мајорке" овога пута имао дилему ко је највећи у историји бијелог спорта. Иако му је то, врло вјероватно, било тешко да превали преко усана, јер је некада водио жестоке битке са Роџером Федерером и Новаком Ђоковићем, сада је коначно и јавно признао.

- Бројке не лажу, он је највећи у историји. Постигао је највише у нашем спорту - рекао је Рафа и тако коначно признао себи оно што свијет одавно врло добро зна.

Надал је покушао да објасни и ствари које се тичу Новаковог имиџа у свијету, гдје је на Западу Србин, очекивано престављен као негативац и "лош момак".

- Имиџ који пројектује је гори од онога што заправо јесте. Новак Ђоковић је добра особа, са одређеним грешкама, као и сви ми. Ипак, понављам, далеко је бољи од онога што можете да видите на телевизији. Истина је да уме да поломи рекет, али је зато већ у наредном ударцу он савршен. Е, зато је и остварио највише и освојио највише највећих трофеја у тенису. Бројке не лажу, Новак је највећи - поновио је Рафаел Надал.

Повукао се 36-годишњи Шпанац са Катар опена, чији је старт заказан за 19. фебруар, уз вјеру и наду да ће бити "фит" за Индијан Велс.