latinica  ћирилица
15/02/2024 |  11:06 ⇒ 11:12 | Аутор: РТРС

Вулићева Кајганићу: Зашто не процесуирате злочине над Србима у мјесту Планиница? (ФОТО)

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић питала је главног тужиоца Тужилаштва БиХ Миланка Кајганића "зашто не процесуирају починиоце злочина над српским становништвом и то прогон цивила, жена и дјеце у мјесту Планиница код Вареша од 30. маја 1992. године".
Тужилаштво БиХ - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Тужилаштво БиХФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

У образложењу посланичког питања упућеног Кајганићу, Вулићева је навела да су Министарство унутрашњих послова Републике Српске и Тужилаштво БиХ спровели истрагу о овом злочину и све документовали 2017. године.

- Предмет је заустављен, да не кажем заташкан, из разлога познатих само Горану Салиховићу. Вама, господине Кајганићу, по свему судећи нису били довољни докази Министарства унутрашњих послова Републике Српске или сумњате у доказе Ваше институције, па сте наредили нову истрагу тужиоцу Бадњару - истакла је Вулићева.

У посланичком питању, Вулићева је питала Кајганића шта се може ново доказати и истражити 32 године послије почињеног злочина и кога уопште штите или у чију вјеродостојност доказа сумња?