latinica  ћирилица
15/02/2024 |  12:09 | Аутор: СРНА

Кривична пријава против Мандића због истицања српске заставе

Четири црногорске опозиционе странке поднијеле су данас Специјалном државном тужилаштву кривичну пријаву против предсједника Скупштине Црне Горе и лидера Нове српске демократије Андрије Мандића због, како је наведено, истицања заставе Србије у кабинету.
Андрија Мандић - Фото: РТРС
Андрија МандићФото: РТРС

Кривичну пријаву су поднијели Демократска партија социјалиста, Социјалдемократе, Хрватска грађанска иницијатива и Демократска унија Албанаца због сумње да је Мандић починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја.

Шеф посланичког клуба ДПС-а Андрија Николић тврди да је Мандић, супротно закону, у свом кабинету истакао заставу Србије, а да званице нису били представници те државе, чиме је, како је оцијенио, унизио Скупштину Црне Горе.

Николић је рекао да на конференцији за новинаре у Подгорици да је Мандић истицањем заставе, која је, како каже, застава једног народа извршио дискриминацију и да предсједник Скупштине Црне Горе има дужност да буде предсједник свих грађана.

Из Скупштине Црне Горе раније је саопштено да Мандић у свом кабинету, поред државне заставе, држи и тробојку која је државни симбол Књажевине Црне Горе и Краљевине Црне Горе.