latinica  ћирилица
15/02/2024 |  13:00 | Аутор: РТРС

Конаковић: Европски пут императив, према Додику немам никакве симпатије

Министар спољних послова БиХ Елмедин Конаковић рекао је данас да су међународни званичници јасно ставили до знања шта је потребно за пут БиХ према Европској унији.
Елмедин Конаковић - Фото: РТРС
Елмедин КонаковићФото: РТРС

- Док се не уради домаћа задаћа, нема ни приступу преговора. Приоритетно су нам дали неколико области. Дали су нам осам осам области из којих морамо направити искораке - истакао је Конаковић.

Одговарајући на питање да ли има напретка у вези договора о Изборном закону, Конаковић је рекао да нико не жели да одустане од својих рјешења.

- Предсједници странака на крају сједну и заврше политичке разговоре. Супер ми је овај задњи /лидер СНСД-а/ Милорад Додик којег гледам. Већи је европејац него сви ми. Не знам каква ће му бити реакција из Москве на све ово. Његова најава и стална реторика, може једино направити проблем њему и Републици Српској. Изложиће их огромној изолацији. Битно је да знамо колико нам значи европско тржиште. Изборно законодавство само у оквиру расправе - рекао је он, пренио је Н1.

Конаковић је коалицију на нивоу БиХ назвао "браком из интереса", наводећи да "ту нема никаквих емоција".

- Према Додику нема никакве симпатије. У њему не видим никакав модел ни као човјеку ни политичару. Односи, кроз резултате, бољи него икада. Има смисла, има сврху. Односи су у домену коректности са аспекта резултата - рекао је он и додао да су европске интеграција императив и да не би био у кожи оних који то сруше.