latinica  ћирилица
15/02/2024 |  14:49 | Аутор: СРНА

Град Требиње на свјетском такмичењу за најбољи промотивни видео

Град Требиње ће се на свјетском такмичењу туристичког филма, штампе и мултимедије у Берлину представити промо-видеом који приказује авантуристичке садржаје активног одмора у Јужној Европи.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

Град ће се представити промо-видеом "Активни туризам у Јужној Европи" /Trebinje goes green - Active tourism in Southern Europe/, који је у оквиру такмичења пријављен у категорији Одрживост еко и руралног туризма /Eco, rural tourism sustainability/, и то од града Требиња, Развојне агенције града и градске Туристичке организације.

Видео, који приказује занимљиве авантуристичке садржаје активног одмора и боравка на отвореном уз кајакинг, планинарење, роњење и бициклизам, израђен је у продукцији Туристичке агенције "ХЕРЗ адвенчрз" и објављен на каналу Туристичке организације града Требиња на Јутјубу.

Свечана додјела награда и признања у оквиру овог такмичења под називом "Голден сити гејт 2024" биће приређена у оквиру водећег свјетског сајма туризма и путовања "ИТБ 2024", који ће бити одржан од 5. до 7. март у Берлину, саопштено је из Туристичке организације Требиње.

Из Туристичке организације су подсјетили да је Требиње у оквиру прошлогодишњег такмичења награђен за најбољи промотивни туристички видео Туристичке организације града Требиња "Требиње мјесто за све генерације" /Trebinje – A place for all generations/, те се у складу са тим надају да ће и ове године међународни стручни жири Требиње сврстати у најужи избор кандидата за највише награде и признања.