latinica  ћирилица
15/02/2024 |  15:23 ⇒ 15:26 | Аутор: РТРС

Пројектом "Одважне и храбре, то сте ви!" Бинго наставља подршку женском предузетништву

Девету годину за редом пројект "Одважне и храбре, то сте ви!" усмјерен је на оснаживање жена путем различитих иницијатива, а уназад четири године, посебна пажња посвећена је предузетницама.
Пројекат "Одважне и храбре, то сте ви!" - Фото: Уступљена фотографија
Пројекат "Одважне и храбре, то сте ви!"Фото: Уступљена фотографија

Препознавши многобројне изазове са којима се суочавају жене у БиХ приликом покретања и развоја властитих пословних подухвата, компанија Бинго је одлучила поновно удружити снаге са партнерима и пријатељима, те Инвестиционом фондацијом Импакт, како би активно допринијела јачању економске позиције жена у заједници. Овом иницијативом, Бинго жели пружити подршку женама подузетницама, осигуравајући им потребне ресурсе, знање и финанцијску подршку за остварење њихових пословних идеја и допринос економском развоју заједница, саопштено је из Бинга.

Пројекат је предвиђен као програм који обухваћа додјелу грантова, подузетничку обуку, менторску подршку те промоцију и подизање свијести о важности женског подузетништва.

Овогодишњи позив за пријаве биће отворен од 20. фебруара до 5. марта, а додијелиће се грантови у укупном износу од 30.000 КМ и то од 8.000 КМ и 5.000 КМ, два гранта у износу од 4.000 КМ и три у вриједности од 3.000 КМ.

Предселекција пристиглих пријава ће се одржати од 6. до 8. марта, а резултати ће бити објављени 8. марта у 13 часова. Онлајн гласање за одабир добитница бит ће отворено од 8. до 25. марта.

- Свеобухватна подршка кроз едукацију, менторску и финансијску подршку у покретању и развоју пословних подухвата подржаних прошле године резултирала је са 100 одсто одрживошћу бизниса доприносећи економском оснаживању подузетница, али у коначници и локалном економском развоју кроз нова запошљавања и стварање нове вриједности, што нас мотивише на још снажнију синергију у циљу јачања предузетничких способности, учења, свијести и културе у наредном периоду - изјавио је Сенајид Ђозо, извршни директор Инвестиционе фондације Импакт.

Предузетничка обука одржаће се од 12. до 25. марта, а презентација идеја од 26. до 28. марта. Након завршетка презентација, 28. марта, сумираће се гласови жирија и публике те ће бити проглашене кориснице грант средстава и менторске подршке Инвестиционе фондације Импакт.

- Задовољство нам је бити партнер пројекта који потиче било који вид предузетништва, јер предузетнички начин размишљања предуслов је за стварање нових вриједности и развоја тржишта. Овнак и Бинго су дугогодишњи партнери те нам је част исказати партнерску подршку кроз овакву иницијативу - Изјавила је Матеа Ђотлом, маркетинг и ПР менаџерица компаније Овнак.

Партнери пројекта су Оаза, Бамби, Зиаја и Либрессе, док су пријатељи Дита, Алма Рас, Фанер, Кафе Бразил и Нутрино Лаб. Купци такође могу дати свој допринос купујући производе ових брандова који ће бити посебно означени на полицама Бинго трговина.

Амина Челиковић из маркетинг сектора компаније Бинго истиче: "Сретни смо што су значај овог пројекта препознали наши партнери, пријатељи и купци. Посебно смо поносни на кориснице средстава из претходних година које су се одважиле и покренуле властите бизнисе. Аплицирање је и ове године једноставно и охрабрујемо све жене које имају бизнис идеју, да се пријаве."

Подршку су пружили и медијски партнери Нова, АТВ, Кликл, ТНТ, Камелеон и РСГ.

За више информација о пријави на грант средства и активностима пројекта, посјетите wеб страницу: https://www.bingotuzla.ba/odvazneihrabre/