latinica  ћирилица
15/02/2024 |  15:24 ⇒ 16:34 | Аутор: РТРС

Признање за досадашњи труд и рад наставницима ОШ "Свети Сава" у Источном Новом Сарајеву (ВИДЕО)

Мирослав Чаваркапа, наставник српског језика у Основној школи "Свети Сава" у Источном Новом Сарајеву, један је од добитника Светосавске награде.
Ученици, Источно Сарајево - Фото: РТРС
Ученици, Источно СарајевоФото: РТРС

Свака награда значајна је на свој начин, скроман је Чаваркапа.

Ипак, каже да је Светосавска награда објединила рад и труд који свакодневно улаже у обављање позива који са собом носи велику одговорност.

- Јер човјек улаже сваку годину труд да пренесе знање и онај задатак који је постављен пред њега да обави како треба, да пренесе знање и научи и припреми генерације будућих становника и руководилаца ове наше државе и регије онолико колико може - каже Чаваркапа.

Признање за досадашњи труд и рад добила је и Славица Говедарица, наставница физичког васпитања у Основој школи "Петар Петровић Његош" у Источној Илиџа, којој Светосавска награда представља и подстицај да једнако посвећено и квалитетно обавља свој позив и убудуће.

У претходних 17 година њени ученици су постизали запажене резултате како у појединачним тако и у екипним спортовима. Прошлу школску годину обиљежили су бројни успјеси на свим нивоима школских такмичења.

Славица је дугогодишњи одбојкашки тренер млађих и сениорских категорија, те руководилац секције Црвеног крста која је прошлогодишњи републички побједник на свим нивоима.

Позив наставника се мора вољети, истиче Говедарица - јер и ван радног времена, треба се одвојити вријеме за ученике, ослушкивати њихове жеље и бити им подршка увијек и у свему.

Будућим колегама наставница Говедарица поручује да при избору занимања размисле да ли је позив наставника оно што заиста желе, јер из жеље настаје и воља за бављење овим племенитим занимањем.