latinica  ћирилица
15/02/2024 |  18:42 ⇒ 18:46 | Аутор: РТРС

Кошарац: Савјет министара није влада, нити БиХ има владу

Министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић мора знати да Савјет министара није никаква влада БиХ, већ то што јесте - Савјет министара који се саставља од представника Српске и ФБиХ и служи као помоћни орган Предсједништва БиХ, поручио је замјеник предсједавајућег Савјета министара Сташа Кошарац.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Реагујући на саопштење Министарства иностраних послова у којем је, између осталог наведено да су "министар Конаковић, као и цијела влада, посвећени промовисању интереса БиХ на међународној сцени, укључујући и процес приступања ЕУ", Кошарац је истакао да БиХ нема владу.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

- Узалуд Конаковић саопштава јавности да су он, "као и цијела влада"... БиХ нема владу. Ни он, ни ја, нити било који министар у Савјету министара нисмо чланови никакве владе, већ Савјета министара - навео је Кошарац на Инстаграму.

Он је истакао да је дегутантно да Конаковић у јавност пласира неистине о називу институције.

- Ако Савјет министара лажно представља као некакву владу, какве ли све неистине о другим темама шири? - упитао је Кошарац.

Осврнуо се и на Конаковићеву данашњу изјаву у вези са односима међу партнерима који чине власт на нивоу БиХ.

- Што се тиче Конаковићевих навода о емоцијама и симпатијама према партнерима у власти на заједничком нивоу... Да не будем непристојан, само ћу констатовати да је у једном у праву - нема их. Јер да заиста можемо да се водимо емоцијама, ни Конаковић нити било ко други из те екипе не би био наш избор - истакао је Кошарац.

Но, рекао је Кошарац, представници Српске поштују дејтонско уређење БиХ и вољу грађана ФБиХ, на основу које су за партнере у Савјету министара бирали "Тројку".