latinica  ћирилица
15/02/2024 |  19:27 ⇒ 19:29 | Аутор: СРНА

Одиграна представа "Три мачка и закопано благо" у оквиру Фестивала дјечијег позоришта у Братунцу

У препуној сали Дома културе у Братунцу вечерас је одиграна представа "Три мачка и закопано благо", у оквиру Фестивала дјечијег позоришта.
Представа "Три мачка и закопано благо" - Фото: СРНА
Представа "Три мачка и закопано благо"Фото: СРНА

Публика, а посебно дјеца, уживали су у овој духовитој представи коју су извели глумци Студија "Аплауз" из Живиница.

Као и прве вечери фестивала, 9. фебруара, сала Дома културе била је пуна љубитеља позоришта, а наредну представу у оквиру овог фестивала извешће глумци Културног центра Шид, 23. фебруара. На програму је представа под називом "Принцеза и жаба".

"Дис-театар" из Зворника 1. марта ће извести представу "Јутро је паметније од вечери", а Фестивал ће бити завршен 6. марта представом "Мај са Спаса" у извођењу "Чича Мичиног позоришта" из Београда.

Ово је први ревијални фестивал дјечијег позоришта у Братунцу, а организатори прижељкују да ће добити подршку да постане традиционалан.

Предсједник братуначког Удружења "Арт" Ранко Јаковљевић рекао је да је циљ организовања овог фестивала унапређење и обогаћивање садржаја у области културе и афирмација младих глумаца у Братунцу, те њихово дружење и размјена искустава.

Јаковљевић је истакао да се, осим пет дјечијих представа које ће бити изведене у оквиру ове манифестације, организују и радионице израде лутака и сценографије за луткарске представе.

Радионицама руководи један од најбољих луткарских мајстора у Србији Цветин Аничић из Шида.

Организатори ове манифестације културе су Удружење "Арт" и Дом културе Братунац, а подршку за организовање добили су од Министарства цивилних послова у Савјету министара БиХ.