latinica  ћирилица
16/02/2024 |  13:22 ⇒ 15:48 | Аутор: РТРС

Додик: Нема процеса који би могли да угрозе институционалну стабилност Српске (ВИДЕО)

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да не нема процеса који би могли да угрозе институционалну стабилност Републике Српске.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик је рекао да је на сједници Предсједништва СНСД-а разговарано о актуелној економској и политичкој ситуацији у Српској и БиХ.

- Главне теме односиле су се на одржавање институционална стабилности у Републици Српској и то чинимо тако што имамо стабилну коалицију. Нема процеса који могу угрозити институционалну стабилност Српске - рекао је Додик и додао да је и економска ситуација стабилна и да Српска измирује све обавезе.

Подсјетио је да је јануарска пензија увећана за десет одсто, што, како је навео, повлачи додатна средства од 170 милиона КМ на годишњем нивоу.

- Једнако тако увођење борачког додатка за све категорије бораца повлачи додатних 150 милиона КМ годишње - рекао је Додик.

Он је истакао да је Република Српска најмање задужена у региону.

- Смањили смо дуг за 400 милиона КМ из властитих прихода - рекао је Додик.

Додик је истакао да је битно што чланови Предсједништва показују заједништво и одлучност да рјешавају актуелне проблеме.

Он је навео да је циљ да све општинске и градске организације СНСД-а имају на сваком бирачком мјесту мјесну организацију.

Сједници су присуствовали су и потпредсједници СНСД-а Жељка Цвијановић, Радован Вишковић, Сања Вулић, Мирослав Бојић и Лука Петровић, затим генерални секретар Срђан Амиџић, као и остали чланови Предсједништва.