latinica  ћирилица
18/02/2024 |  09:36 ⇒ 17:25 | Аутор: РТРС

Бјелоруски медији о посјети Додика и делегације Српске

Делегација Републике Српске предвођена предсједником Милорадом Додиком, од 17. до 19. фебруара борави у радној посјети Бјелорусији. Предвиђен је садржајан програм посјете, низ састанака и преговора, посјета низу индустријских предузећа, Националној академији наука, Државном универзитету "Мински научни и практични центар хирургије и трансплантологије" - наводи се на сајту БелТа.
Додик у Медицинском центру у Минску - Фото: РТРС
Додик у Медицинском центру у МинскуФото: РТРС

Бјелоруски медији опширно извјештавају о посјети предсједника Српске и делегације Републике Српске тој земљи, као и предстојећем сусрету са предсједником Бјелорусије Александром Лукашенком. 

- У центру пажње посјете биће питања развоја билатералних трговинских односа, повећање сарадње у сферама индустрије, здравства, науке и образовања, проширење билатералне уговорне и правне основе - наводи се на бјелоруском сајту.

Предсједник Републике Српске борави у посјети Научно-практичном центру за хирургију, трансплантологију и хематологију Минск, преноси БелТА.

Додика и делегацију Републике Српске дочекали су министар здравља Белорусије Александар Хоџајев, предсједник Одбора за здравствену заштиту ГИК-а Минск, Игор Јуркевич, директор МНОЦ-а за хирургију, трансплантологију и хематологију Олег Румо и сарадници.

Делегацији Српске је детаљно представљен рад центра и упозната је са експозицијом посвећеном историји центра и могућностима МНОЦ-а.

Потписан је и споразум о сарадњи Министарства здравља Српске и Комитета за здравље Бјелорусије

Данас ће бити одржано и неколико састанака у вези са привредом и пољопривредом.