latinica  ћирилица
18/02/2024 |  10:02 ⇒ 14:00 | Аутор: РТРС

Додик на састанку са замјеником министра привреде Бјелорусије Александром Огородниковом (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик састао се са замјеником министра привреде Бјелорусије Александром Огородниковом, током званичне посјете делегације Српске Бјелорусији.
Састанак са замјеником министра привреде Александром Огородниковом - Фото: РТРС
Састанак са замјеником министра привреде Александром ОгородниковомФото: РТРС

Додик је раније  посјетио  акционарско друштво "Холдинг компанији Белкоммунмаш", која се баве производњом транспортних возила, аутобуса и трамваја.

Додик и делегација Српске посјетили су и државну институцију "Мински научни практични центар за хирургију, трансплатацију и хематологију", а ту је потписан и споразум о сарадњи Министарства здравља Српске и Комитета за здравље Бјелорусије.

Састанак са замјеником министра привреде Александром Огородниковом

У делегацији Српске, који предводи Додик, су министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић, министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељко Будимир, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саво Минић и директор "Сарајево-гаса" Источно Сарајево Недељко Елек.

За сутра је најављен састанак предсједника Додика са предсједником Бјелорусије Александром Лукашенком, а предвиђени су и сусрети са премијером Бјелорусије и предсједником бјелоруске Академије наука.