latinica  ћирилица
18/02/2024 |  19:44 | Аутор: РТРС

На утакмици у Словенији експлозив с трибине повриједио шест играча (ВИДЕО)

Утакмица 21. кола првенства Словеније између Муре и Марибора отказана је након 57 минута игре при резултату 0:2 због нереда на трибинама.
Нереди на трибинама (Фото илустрација: EPA/PATRICK STRAUB) -
Нереди на трибинама (Фото илустрација: EPA/PATRICK STRAUB)

У другом полувремену, при резултату 0:2, настала је бакљада на стадиону, а словеначки медиј 24ур преноси да су навијачи бацали пиротехничка средства према клупи Муре, те неслужбено сазнају да су повријеђена три домаћа фудбалера, али касније је откривено да се ради о шесторици.

Резервни фудбалери Муре загријавали су се испред трибине с гостујућим навијачима и тада је неко бацио експлозивну направу у њихову смјеру, пише словеначки Спортклуб, наводећи да су Нико Касало и Тилен Шчерњавич пали на под од експлозије и имају проблема са слухом.

Главни судија Давид Шмајц у 57. минути привремено је прекинуо утакмицу због бацања пиротехнике из смјера гостујућих, односно Мариборових навијача.

Прва службена порука гласила је да ће се утакмица наставити ако се испразни трибина с навијачима Марибора. То се није догодило, стога је неколико минута касније утакмица и службено прекинута.

Након отказаног сусрета, предсједници клубова Роберт Кузмич (Мура) и Бојан Бан (Марибор) појавили су се на конференцији за медије.

- Навијачка група Марибора експлозивном направом повриједила је шесторицу Муриних фудбалера. Најтеже су прошли Шчерњачевић, као и Касало, који практично ништа не чује и тешко је повријеђен. Један од њих има и опекотине - речено је на прес конференцији, а обојица ће изостајати с терена најмање седмицу дана - преносе Спортске новости.

Кузмич је био дубоко потресен након инцидента, а Бан се, као предсједник Марибора, извинио у име клуба.