latinica  ћирилица
19/02/2024 |  12:54 ⇒ 23:37 | Аутор: РТРС

У ПДП-у трвења око кандидатуре за градоначелника Бањалуке; Црнадак се не слаже са Станивуковићем (ВИДЕО)

Након што је актуелни градоначелник Бањалуке и предсједник Градског одбора ПДП-а Драшко Станивуковић рекао да има подршку странке и да ће опет бити кандидат, те да га "не брину кокодакања оних који не мисле добро партији", убрзо се огласио потпредсједник ПДП-а, Игор Црнадак, чиме се потврдило да се унутарстраначки рат не смирује.
Игор Црнадак - Фото: Уступљена фотографија
Игор ЦрнадакФото: Уступљена фотографија

Драшко Станивуковић тврди да ће бити кандидат те странке за градоначелника Бањалуке, али се његове колеге не слажу с тим, бар када је у питању Игор Црнадак.

Потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак рекао је да никада у историји ПДП-а један члан Предсједништва није рекао другом да "кокодаче".

- Све до јуче. Тако је то кад паре ударе у главу, а нервоза и бахатост надјачају пристојност и културно понашање. СНСД већ три пута за редом губи у Бањалуци и то убједљиво. Неће их народ у нашем граду. И зато су дигли руке од Бањалуке. По први пут су изабрали руководство у којем ни предсједник СНСД, нити један од потпредсједника нису из Бањалуке. Да би преварили бираче, смислили су план да овај пут имају свог градоначелника, али који је формално из друге странке. Е, па не може - истакао је Црндак у објави на Фејсбуку.

Истакао је да сваки кандидат ПДП-а мора проводити политику ПДП-а, те упитао шта је ту спорно.

- Поготово кад смо управо за ту политику добили огромну подршку Бањалуке. Зашто на упорне позиве да опозиција има само једног кандидата, да тај кандидат наступи на нашој побједничкој опозиционој платформи, те да ниједан појединац и ниједна сујета не смију бити изнад главног заједничког циља, увијек добијамо исти одговор - ЈАПАЈАПАЈА? - каже Црнадак.

Навео је да је јасније него икад да ће опозиција у Бањалуци имати само једног, заједничког кандидата за градоначелника.

- А власт, по свему судећи, најмање два. Терени и перформанси су одлична надоградња, када имате јасну политику и када сте искрени према бирачима. Али, када преварите народ, када их брутално слажете и пређете на другу страну, онда нема тог терена и самохвалисања који вам могу помоћи. О томе зашто се опструише одржавање Сабора ПДП у Бањалуци, иако је последњи био у јуну 2017. године, коме је стало до ПДП-а, а коме није, ко долази на састанке, а ко не долази, зашто су распуштена сва тијела ПДП-а у Бањалуци прије годину и по дана и о неким другим унутарстраначким темама ћемо на органима Партије - навео је потпредсједник ПДП-а.

Црнадак је додао да ће ПДП у четвртак и у суботу имати историјске, преломне сједнице.

- ПДП ће потврдити да је један од најистрајнијих лидера опозиционог блока и коначно отклонити све дилеме. Све друго би од ПДП-а направило само још један вагончић у трагикомичној композицији коју предводи СНСД - закључио је Црнадак.

До краја ове седмице Партија демократског прогреса изабраће ново руководство у Бањалуци, али и утврдити свог кандидата за градоначелника највећег града у Српској.