latinica  ћирилица
20/02/2024 |  08:29 ⇒ 10:17 | Аутор: Агенције

Звиздић против инвестиција из Мађарске и Бјелорусије

Денис Звиздић, замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине, рекао је да је једино што је преостало предсједнику Српске Милораду Додику јесте да прихвати европске вриједности, како би реалне и стварне инвестиције почеле долазити из Европске уније.
Денис Звиздић - Фото: РТРС
Денис ЗвиздићФото: РТРС

Звиздић је коментарисао и најаве Додика о доласку великих новчаних средстава из Мађарске.

- Он је најављивао долазак великих новчаних средстава из Мађарске, а дошло је неких 10-15 трактора. Видимо да сада исто тако најављује пољопривредну механизацију. То бесомучно трагање за новцем, остаје без резултата. Република Српска и Додик не могу наћи новац у Мађарској, ни у Бјелорусији, ни у Русији, ни у било којој држави - каже Звиздић.

Додик је потписао билатерални споразум о сарадњи Републике Српске и Бјелорусије, што је Звиздић, такође, прокоментарисао.

- Пошто Додик још увијек живи у тој фикцији коју је сам измислио да је он предсједник независне и самосталне државе Републике Српске, иако је ријеч о једној административно-територијалној јединици унутар независне и међународно признате БиХ, наравно да нема никакво право да потписује никакве међународне државне споразуме - рекао је Звиздић