latinica  ћирилица
20/02/2024 |  08:40 ⇒ 10:07 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић о неувођењу санкција Русији: Моја ријеч је вриједнија од било чијег обећања

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у интервјуу за агенцију ТАСС да намјерава да задржи независну политику о неувођењу антируских санкција, упркос колосалном притиску Запада.
Александар Вучић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Александар ВучићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Ми се не бусамо у груди или слично, али као што видите мој одговор ће бити и даље да ћемо се трудити да бранимо своју позицију што је дуже могуће. То смо успјели две године. Да ли ћемо то наставити да радимо - не знам, али се надам - истакао је Вучић у интервјуу генералном директору ТАСС Андреју Кондрашову.

Он је навео да је, када је почео сукоб у Украјини, рекао да не зна како ће се догађаји развијати и да је на државном нивоу донијета одлука да Србија осуди сукоб, као и сви други, али да је став Србије да не уводи санкције Русији.

- То сам тада рекао јер из сопственог искуства знамо какав је осећај када вам се уведу санкције. Имамо пријатељски народ и било би неправедно тако поступати према руском народу - додао је Вучић.

- Али рекао сам Србима да то не могу да гарантујем јер нисам знао какав ће бити тај притисак у будућности. Нисам хтио да изигравам хероја један, два или три дана, а онда да промјеним одлуку. Али оно што ја кажем је "Не знам", а када ја кажем да не знам, моја ријеч је вреднија од било чијег чврстог обећања - истакао је Вучић.